Daar doe ik het voor

Er Zijn & Presentie

Daar doe ik het voor

Wat bezielt vrijwilligers die in hospices en bij mensen thuis helpen rondom een sterfbed? In samenwerking met VPTZ Nederland verrichtten Anne Goossensen, hoogleraar Informele zorg en Zorgethiek aan de Universiteit voor Humanistiek, en masterstudent Humanistiek Mart Sakkers, onderzoek naar het werk van vrijwilligers in de palliatieve terminale zorg.
Uit ‘Daar doe ik het voor’ blijkt dat het werk zowel de zorgverleners als de zorgontvangers veel oplevert. “Ik verwonder me nog steeds dat ik op het kwetsbaarste deel van iemands leven heel dichtbij mag komen.”

In de uitgave ‘Daar doe ik het voor’, is veel ruimte voor letterlijke citaten van vrijwilligers, wordt de analyse beschreven en geven de onderzoekers een theoretische interpretatie. Tot slot worden reflectievragen gepresenteerd, die ter inspiratie ingezet kunnen worden.

De VPTZ-reeks ‘Perspectieven van vrijwilligerswerk’ bestaat uit 6 boekjes. In deze serie werden meerdere aspecten van het vrijwilligerswerk wetenschappelijk belicht door Anne Goossensen en studenten van de Universiteit voor Humanistiek.

AuteurMart Sakkers & Anne Goossensen
Uitgave2014
UitgeverVPTZ
Prijs€ 7,50 (excl. verzendkosten)
Bestellenbestelling@vptz.nl